top banner
Разпечатай

Онлайн анкета на БЛС в помощ на националната информационна кампания - Не на насилието

27.07.2017
снимка на Онлайн анкета на БЛС в помощ на националната информационна кампания  - Не на насилието

Все по-честите случаи на агресивно отношение към медици амбицириха Български лекарски съюз (БЛС) да подсили  ефекта от националната кампания „Не на насилието“ с онлайн анкета, която ще помогне в обобщаването на данни за насилието в медицинската практика с пациенти.

Анкетната форма ще изследва общественото настроение към ескалиращото насилие и агресия към представителите на медицинското съсловие. Вие може да попълнете онлайн анкетата, поместена тук:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd6RCMkXubiZCgAWTGPQ1oDG8R64DFCoayjKZUMUIDHKemmsg/viewform        

Анкетната карта е част от кампанията на БЛС за ограничаването и предотвратяването на издевателства над медици. Попълването е напълно анонимно. БЛС апелира за обективност, която ще допринесе да се констатира реалната ситуация в страната по наболелия проблем с агресията. Резултатите от анкетите ще бъдат публикувани онлайн през август и септември на сайта на Българския лекарски съюз, както и на сайта на Пациентски организации „Заедно с теб“.

 

Чрез актуалната кампания „Не на насилието“ БЛС ще набележи  редица практически стъпки за превенция на агресията и навременни наказания на граждани с доказано престъпно отношение спрямо медици, както и активизиране на медицинското съсловие.

Партньори на БЛС в инициативата са пациентските организации "Заедно с теб".

right green arrow Симптомен навигатор
man body fron view

to top of page
ZdravenPortal.bg не предлага медицински съвети, диагностика и лечение.
© 2017-2024 ZdravenPortal.bg. Всички права запазени.